Waarom Sunny Beach

 • 24-uurs gekkenhuis met geweldig strand
 • ‘The Bucket’: drinken met je vrienden
 • De Flowerstreet is berucht
Toon 34 vakanties
Een ogenblik geduld... bezig met laden...
Accommodaties
Discotheken/kroegen
Beachmasters busstops
plaats bulgarije/zwarte-zee/sunny-beach/ true

Reisinformatie Sunny Beach

Reisleiding introductie

Deze super groep kan niet wachten totdat jij aankomt in Sunny Beach.
De crew vertelt je alles wat je wilt weten over Sunny Beach. Zo weten ze waar je voor de leukste kroegen en beste feesten moet zijn.
Of bouw met de feestbeesten een echt Nederlands feestje in de Heineken House of The Flying dutchman. Daarnaast hebben ze tal van populaire excursies en activiteiten voor jou georganiseerd.
Laat je helemaal gaan deze zomer en beleef met de crew een geslaagde vakantie.

Reisleiding

Reisinformatie en tips

Wat kost een..?

 • Hamburger €3
 • Biertje €1,50
 • Pizza €5
 • Cocktail €3
 • Taxi €8
 • Cola €2
 • Strandbedje €10
 • Flesje water €1

Reisdocumenten

Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart.

Nederlandse identiteitskaarten die na 20 januari 2014 zijn aangevraagd, zijn officieel geen geen reisdocument meer. Maar je kunt er wel mee reizen, omdat Bulgarije de Nederlandse identiteitskaart accepteert.

Zorg er zelf voor dat je in het bezit bent van de juiste documenten. Wanneer je geen Nederlandse nationaliteit hebt, kunnen er andere regelingen gelden. Neem in dat geval contact op met de ambassade van je nationaliteit.

Tegenwoordig komt identiteitsfraude steeds vaker voor. Daarom willen wij je attent maken op de volgende dingen, om deze fraude tegen te gaan:
- nooit je paspoort afgeven (staatseigendom);
- bij een kopie BSN onleesbaar maken (liefst ook datum inleveren en naam accommodatie er op schrijven);
- kopie eventueel later terug vragen;
- er zijn speciale ID-covers te verkrijgen voor circa € 1.

Tijdsverschil

Het is in Bulgarije 1 uur later dan in Nederland.

Taal

In Bulgarije spreken ze Bulgaars. In de toeristische gebieden kun je goed terecht met Engels en Duits. Hieronder enkele handige woorden in het Bulgaars:
Ja - Da
Nee - Ne
Dank u - Blagodarya
Hartelijk bedankt - Blagodarya vi mnogo
Graag gedaan - Dobre doshli
Pardon - Izvinete/Izviniavaite
Hallo - Zdravei/Zdrasti
Tot ziens - Dovijdane, Sbogom

Geldzaken

Op de meeste bestemmingen in Bulgarije zijn geldautomaten te vinden. Wisselen kan het beste bij de banken. De munteenheid van Bulgarije is de Lev. 1 Lev is ongeveer 100 Stotinki (Bulgaarse centen). Ongeveer 1,96 Lev is 1 Euro.

Gezondheid

Voor Bulgarije gelden er verschillende vaccinatieadviezen. Voor het juiste advies kun je het beste contact opnemen met een GGD.

Water

Het is aan te raden om in Bulgarije flessen drinkwater te kopen, in plaats van water uit de kraan te drinken.

Openbaar Vervoer

Er rijden in bijna alle bestemmingen bussen en trams. Tickets hiervoor zijn verkrijgbaar bij de krantenwinkel en de kiosk. De bussen rijden elke dag van 05:00 tot 23:30 uur en de trams van 05:00 tot 00:30 uur.

Eten en drinken

In restaurants is het gebruikelijk om een fooi te geven (10%). In cafés is het de gewoonte om wat wisselgeld te laten liggen.

Minimum leeftijd

Wil je op stap en ben je onder de 18 jaar? Je kunt dan overal naar binnen, bij elke club, discotheek en kroeg. Het is alleen niet overal toegestaan om onder de 18 jaar alcohol te kopen.

Vervoersinformatie

Vliegreis

Beachmasters vliegt deze zomer naar bestemmingen in Spanje, Portugal, Malta, Griekenland, Turkije, Kroatië en Bulgarije. Als je met het vliegtuig reist dan ben je verzekerd van een goede veilige reis van en naar je bestemming en accommodatie. Al onze reizen zijn namelijk inclusief transfer van en naar je accommodatie.

Ongetwijfeld heb je veel vragen over de vliegreis of misschien ben je gewoon erg nieuwsgierig wat je allemaal moet doen. Voordat je aan je vakantie begint is het natuurlijk erg handig om goed voorbereid op reis te gaan.

Luchtvaartmaatschappij

Je vliegt met de luchtvaartmaatschappij Bulgaria Air.

Duur vlucht

Voor de bestemming Sunny Beach vlieg je vanuit Nederland naar Bourgas. De duur van de vlucht is ongeveer 3 uur.

Vliegtijden

De vluchttijden vind je in jouw vliegticket. Deze vluchttijden kunnen te allen tijde, (ook op de dag van vertrek uit Nederland of bij jouw terugreis uit het buitenland), afwijken van de bij boeking opgegeven informatieve tijden. Houd de actuele vluchttijden dus altijd in de gaten via internet of teletekst.
3 Weken voor vertrek kun je jouw tickets met de vluchttijden, onder voorbehoud van wijzigingen, downloaden via mijn.beachmasters.nl.
Vlieg je met transavia.com of Corendon Airlines, dan kun je vanaf dat moment tot 24 uur voor vertrek online je bagage bijboeken. Bij Bulgaria Air is je bagage inclusief.

Onze medewerkers van het contact center beschikken over dezelfde vluchtinformatie als de informatie die wordt gegeven op internet of teletekst.

Brandstofkosten

Door een afdekking van mogelijke stijgingen van brandstofkosten zullen de gepubliceerde reissommen niet worden gewijzigd als gevolg van gestegen brandstofkosten. Het afdekken houdt echter ook in, dat bij een daling van brandstofkosten de prijzen niet kunnen worden verlaagd.

Bagage

Hieronder vind je de regels voor bagage per luchtvaartmaatschappij.

Bulgaria Air
- maximaal één stuk handbagage (handtas inclusief laptop, foto- en filmapparatuur)
- afmetingen voor handbagage zijn 55x40x20 cm

- per persoon niet meer dan 5 kg handbagage
- naast de handbagage is 20 kg ruimbagage toegestaan (max. afmeting 158 cm)

Voor meer informatie zie air.bg.

transavia.com
Per 1 april 2014 is het maximaal aantal kilo’s veranderd dat is toegestaan aan hand- en ruimbagage. Voor handbagage is 10 kg toegestaan (maximaal één stuk met afmeting 40x25x20 cm, handtas inclusief laptop, foto- en filmapparatuur). Er is geen ruimbagage inclusief. Het is mogelijk om ruimbagage bij te boeken tegen betaling.

Mocht je ruimbagage willen meenemen, dan kun je dit regelen via deze link (vanaf 3 weken voor vertrek).

Indien je ruimbagage hebt bijgeboekt bij transavia.com ontvang je hiervan een boekingsbevestiging van transavia.com. De ruimbagage wordt niet getoond op je ticket van Beachmasters.

Ruimbagage bijboeken is mogelijk vanaf 3 weken voor vertrek tot 2 uur voor vertrek. Dit moet je wel online regelen, het kan niet meer op de luchthaven tegen de normale tarieven. Indien je online bent ingecheckt is dit mogelijk tot 24 uur voor vertrek.

Voor meer informatie zie transavia.com.

Corendon Airlines
Per 1 april 2014 is het maximaal aantal kilo’s veranderd dat is toegestaan aan hand- en ruimbagage. Voor handbagage is 7 kg toegestaan (maximaal één stuk, handtas inclusief laptop, foto- en filmapparatuur). Er is geen ruimbagage inclusief. Het is mogelijk om ruimbagage bij te boeken tegen betaling.

De afmetingen voor de handbagage zijn 45x35x15cm.

Mocht je ruimbagage willen meenemen, dan kun je dit regelen via deze link (vanaf 3 weken voor vertrek).

Ruimbagage bijboeken is mogelijk vanaf 3 weken voor vertrek (dan zijn de vluchtnummers bekend) tot maximaal 24 uur voor vertrek. Dit moet je wel online regelen, het kan niet meer op de luchthaven tegen de normale tarieven. Indien je wel binnen 24 uur voor vertrek bagage wilt bijboeken, kan dit alleen op de luchthaven van vertrek, maar dan zijn de tarieven hoger.

Voor meer informatie zie corendon.nl.

Meenemen van vloeistoffen aan boord
Er gelden voor alle vliegtuigpassagiers binnen de Europese Unie (EU) regels voor wat mee mag in de handbagage. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden (max. 100 ml per stuk) én op de juiste manier verpakt worden meegenomen. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een vliegveld binnen de Europese Unie.
De regels gelden zowel voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie als voor gels, pasta's, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder.

Algemeen
Let goed op je hoeveelheid bagage, want voor overbagage moet veel betaald worden (circa € 10 per kg). Beachmasters kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor verlies en/of schade aan je bagage.
Informatie en prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Dit zijn de regels voor vloeistoffen in je handbagage:
• Je kunt alleen nog vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van niet meer dan 100 milliliter;
• deze verpakkingen mogen alleen worden meegenomen in een doorzichtige plastic zak;
• per persoon mag één doorzichtige plastic zak worden meegenomen;
• de doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter;
• de doorzichtige plastic zak moet hersluitbaar zijn.

Je kunt een geschikte doorzichtige plastic zak van thuis meenemen. Medicijnen die je tijdens de vlucht nodig hebt zijn wel toegestaan, mits verpakt in een aparte tas.

Neem je vloeistoffen, gels of spuitbussen mee of koop je deze vóór de paspoortcontrole en heb je deze niet nodig aan boord? Dan adviseren wij deze in je ruimbagage te stoppen, voordat je incheckt.

Gekocht op de luchthaven
Alles wat je op de luchthaven na de paspoortcontrole hebt gekocht, mag met je meevliegen. Je kunt je aankopen gewoon meenemen als handbagage. Wel gelden speciale regels voor vloeibare stoffen.

Speciale voorwaarden voor gekochte vloeistoffen en gels
•De vloeistoffen en gels zijn door de taxfree winkel of aan boord voor je verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als je op een volgende luchthaven moet overstappen, mag je het zegel niet verbreken tot je op je eindbestemming bent aangekomen;
•De vloeistoffen of gels zijn aantoonbaar op de dag van de vliegreis gekocht.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je bagage. Het kan helaas gebeuren dat je koffer bij aankomst is beschadigd of niet is aangekomen. Meld dit onmiddellijk aan onze Beachmasters crew en de afhandelingsagent op de luchthaven. Je dient een zogeheten PIR-formulier in te vullen waarop melding wordt gemaakt van het zoek raken van je bagage. Dit formulier heb je nodig voor je claim bij de luchtvaartmaatschappij of voor je claim bij je reisverzekering.
Wanneer je bagage is teruggevonden kan het voorkomen dat je deze zelf moet ophalen van de luchthaven. De Beachmasters crew kan je deze service helaas niet bieden. Indien er een langere tijd overheen gaat voordat je bagage terecht is, dan zal in samenwerking met de Beachmasters crew naar een tijdelijke oplossing worden gezocht.

Eigen vervoer

Wanneer je met eigen vervoer naar de bestemming gaat, ontvang je € 50,- korting per persoon op de reissom van de busreis en € 75,- korting per persoon op de reissom van de vliegreis, tenzij er sprake is van een aanbieding.

Wanneer je alleen op heen- of terugreis gebruik maakt van onze bus- of vliegreis ontvang je geen korting.

Verwacht je later dan 18.00 uur aan te komen op de plaats van bestemming, dan dien je de Beachmasters crew hierover te informeren.

Reisdocumenten

Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart.

Nederlandse identiteitskaarten die na 20 januari 2014 zijn aangevraagd, zijn officieel geen geen reisdocument meer. Maar je kunt er wel mee reizen, omdat Bulgarije de Nederlandse identiteitskaart accepteert.

Zorg er zelf voor dat je in het bezit bent van de juiste documenten. Wanneer je geen Nederlandse nationaliteit hebt, kunnen er andere regelingen gelden. Neem in dat geval contact op met de ambassade van je nationaliteit.

Tegenwoordig komt identiteitsfraude steeds vaker voor. Daarom willen wij je attent maken op de volgende dingen, om deze fraude tegen te gaan:
- nooit je paspoort afgeven (staatseigendom);
- bij een kopie BSN onleesbaar maken (liefst ook datum inleveren en naam accommodatie er op schrijven);
- kopie eventueel later terug vragen;
- er zijn speciale ID-covers te verkrijgen voor circa € 1.

Duur transfer

De transfer van de luchthaven naar de accommodaties in Sunny Beach duurt ongeveer 35 minuten en is per bus.

Geen gebruik maken van de transfer? Wij geven je een korting!
Soms vinden gasten het net zo gemakkelijk om vanaf de luchthaven op eigen gelegenheid naar hun geboekte accommodatie te gaan en dus niet te wachten op de transferbus. Bijvoorbeeld omdat ze een auto gehuurd hebben. Heel begrijpelijk. Daarom kunnen wij je een korting geven van € 10 p.p. voor een retour en € 5 p.p. voor een enkele reis. Dit moet je dan wel uiterlijk 24 uur van te voren doorgeven aan onze klantenservice via e-mail, telefoon of chat. Vervolgens kun je vanaf de luchthaven gewoon je eigen kant uit.